top of page

Diensten

Op basis van de kerndoelen voor het primair onderwijs heeft SKW een lijst met 1400 lesdoelen opgesteld. Deze lijst is gratis beschikbaar voor onderwijsinstellingen en tegen een vergoeding ook voor educatieve uitgeverijen. Deze lijst geeft op dit moment een compleet overzicht van de leerdoelen. SKW wil samen met betrokkenen uit het primair onderwijs deze lijst verder verfijnen en optimaliseren.

Leerdoelenlijst

Door de educatieve content niet alleen te koppelen aan de kerndoelen, maar ook aan de onderliggende leerdoelen is het een stuk eenvoudiger om met name online de educatieve content te labelen, te distribueren en te ontsluiten.

Content labelen

Codering

shutterstock_141206683_tablet_edited_edi
Toepassing

De codering van educatief materiaal is nog het meest te vergelijken met de codering van boeken in de bibliotheek. Als u op zoek bent naar een bepaald soort uitgave, is dat aan de hand van een uniforme codering in elke bibliotheek terug te vinden. Zo willen we dat het ook gaat werken voor het complete aanbod van lesmateriaal voor het primair onderwijs.


Het leerproces van elke leerling verloopt anders. 

SKW heeft alle leerdoelen een codering gegeven. Een leerling heeft bijvoorbeeld moeite met sommen optellen en aftrekken tot en met 1.000. Dat valt onder kerndoel 27. Dit onderdeel heeft in de leerdoelenlijst de codering 5.2.8. De leerkracht kan dan eenvoudig via diverse websites zoeken naar extra oefenmateriaal voor dit specifieke onderdeel. Door op leerdoelniveau te registeren wat de resultaten zijn van de leerlingen, wordt het voor de school overzichtelijker welke doelen al wel behaald zijn en welke doelen nog extra oefeningen nodig hebben.

U kunt contact opnemen met SKW telefonisch via

0546 - 55 65 05 of vul het formulier in via het contactformulier. 

Heeft u nog vragen?
bottom of page